Informatiecentrum Malburgen te Arnhem

De opdracht aan van Ede Architecten was de beganegrond van het voormalige Hotel Zuid te transformeren naar een info centrum voor de wijk Malburgen.

Voor ons als archtecten is het kenmerk van een infocentrum laagdrempeligheid. In deze ruimte worden de plannen, welke men heeft voor de wijk, tentoongesteld, via een stedenbouwkundige maquette met een variatie van deelplannen van de diversen architecten. Tevens moeten er vragen gesteld kunnen worden, vergaderingen en bijeenkomsten plaats vinden zonder elkaar te hinderen. Het idee/concept is centraal een uitgebreide toiletgroep te situeren met hier omheen een schakeling van ruimten met bovengenoemde functies. Per ruimte is een functie zoals ontvangst, planpresentatie, enz. onderbracht welke wij een eigen identiteit hebben gegeven via het ontwerp van interieurelementen. Voor de ori?ntatie hebben wij ook de vier zijden van de natte groep bekleed met een fotowand die de historie van Malburgen weergeeft. Op deze wijze ontstaat een heldere indeling, die harmonieert door materiaal en kleur af te stemmen.

De buitenzijde van het gebouw is in oude glorie hersteld door middel van het aanbrengen van markiezen en terrassen. Alleen voor het wijzigen van de functie hotel in een openbare functie is de entree aangepast. Deze heeft een directe relatie met de interieurelementen. Op deze wijze ontstaat een makkelijk toegankelijk gebouw waar men zich ?thuis? voelt.